úterý 16. srpna 2016

ZLOBA

autor :Chris Carter

 anotace : (z databaze knih )

Na počátku příběhu dojde k podivné autonehodě a vzápětí je zatčen muž, podezřelý z dvojnásobné sadistické vraždy. Následující vyšetřování vede k odhalení vraha, který nejméně pětadvacet let unášel, mučil a vraždil oběti po celých Spojených státech, aniž měl někdo tušení o jeho existenci. Podezřelý tvrdí, že je jen pěšákem v obrovském labyrintu lží a klamu – dá se mu věřit? To má zjistit detektiv Robert Hunter, tentokrát „pohostinsky vystupující“ ve službách FBI. Ve svém šestém příběhu odhaluje Hunter děsivá tajemství, která se ho tentokrát týkají osobně a otevírají staré rány z jeho minulosti.



 Po knihách Jeden za druhým a Noční lovec jsem věděla, že se mám na co těšit.
A taky že jo. Sice tuto sérii nečtu popořádku, ale myslím si, že to ani není potřeba.
Ale zpět k této knize. Samozřejmě, že jsem  očekávala pořádnou dávku napětí, které nastoupí, hned po pár prvních stránkách. Hned na začátku se totiž stane něco, co vám naladí tu správnou atmosféru mrazivého thrilleru. Takže jsem s nadšením pokračovala dále ve čtení . No a protože je to série s Robertem Hunterem, tak to začíná být opravdu napínavé od chvíle, kdy je zavolán k případu právě detektiv Hunter, který se chystal na vysněnou dovolenou, ale od chvíle,kdy si ho zavolá FBI si může o své dovolené zatím opravdu jen zdát.
Říkáte si, proč právě Hunter musí řešit tento případ, ale on doslova a do písmene opravdu musí. To, že se vyšetřuje vražda, to už je vám patrné z anotace. To, že vraždy v knihách Chrise Cartera jsou opravdu provedeny krutým a nechutným způsobem, na to jsem také byla připravena, Ale tato kniha vás dostane něčím jiným. Nebo aspoň mne dostala.Dostala mne tak, že jsem ji opravdu nechtěla odložit,dokaď ji nedočtu. Ale když ono to není zrovna lehké odkládat knihu, ve které autor končí kapitolu tak, že prostě hned potřebujete rozečíst kapitolu další.
Autor vystudoval psychologii a chování zločinců na Michiganské univerzitě a je to v jeho knihách opravdu znát.Ale tady v tomto díle jsem si psychologické vykreslení myšlení jak vraha, tak i Roberta Huntera pořádně užila.To pro mně bylo , vedle napětí, které vás do slova a do písmene neopustí až do samého konce, to nejlepší ze zatím přetených knih Chrise Cartera. Musím se opravdu hlídat, abych vám neprozradila něco, co se v knize děje, protože by to byla škoda přijít o ten efekt, který kniha má na čtenáře a tak jen napíšu tolik, že zde je to o tom,  kdo z koho.Ne však fyzicky, ale v hlavě. Tento případ je pro detektiva Huntera opravdu hodně vyjímečný.Jiný než všechny ostatni, které dosud vyšetřoval.Musím se přiznat, že zde mne nemrazilo při zjištnění toho, jak byla vražda provedena, jako z toho,proč byla provedena.Za mně určitě skvělé čtení.
Určitě mi dejte vědět, jestli také rádi čtete tohoto autora. Budu se těšit na každý komentář :-)

6 komentářů:

  1. Jééé, když vidím knihu od Cartera, mám taky hned chuť se pustit do dalšího dílu série. Musím pořídit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sarko, tato se mi libila opravdu moc, preji hezky den :-)

      Vymazat
  2. Cartera jsem ještě nečetl, ale slyšela jsem jen chválu. Hledalajsem něco dalšího na čte í po Keplerovi, tak vím, po čem se podívám :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Od Keplera jsem cetla Pisecneho muze a chystam se na knihu Stalker :-)Myslim, ze by se ti Carter mohl libit, jsem zvedava, co na ni reknes :-)Krasny den preji, Jana :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Už ji také mám, a moc se na ni těším.Tento autor je můj oblíbený.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.