čtvrtek 7. dubna 2016

DUHOVÝ  HAD


anotace ( zdroj - databáze knih ) :
 Joana Druryová, vnučka australských misionářů a dcera britských kolonistů, se po záhadné smrti svých rodičů v Indii náhle ocitá na světě docela sama. Ví pouze to, co jí stihla sdělit její matka krátce před svou smrtí: nad její rodinou visí kletba a kořeny prokletí se skrývají někde v daleké Austrálii. Vyzbrojena deníkem své matky se vypraví sama do neznámé země. Na cestě se seznámí s Hughem Westbrookem a ten jí nabídne přístřeší na své ovčí farmě, která se stane jejím novým domovem. Zde prožívá i léta šťastného manželství. Stále ji však pronásledují zlé sny, tušení a vize mýtického Duhového hada, jenž osudově zasáhl do života její matky. Vydává se na cestu do samého srdce Austrálie, aby po dlouhém putování vylutila tajemství rodové kletby a zlomila její moc.

autorka: Barbara Wood
30. ledna 1947 v anglickém Warringtonu. Dětství prožila v jižní Kalifornii. Po studiu francouzštiny a antropologie na vysoké škole ji okouzlilo cestování a dodnes projezdila téměř celý svět. Než v roce 1976 publikovala první knihu, vyzkoušela řadu profesí. Nejdéle pracovala jako sestra na chirurgickém oddělení nemocnice v Santa Monice, ovšem od roku 1980 se živí výhradně jako spisovatelka. Procestovala téměř celý svět, na svých cestách důkladně poznala řadu různých zemí a své bohaté poznatky vhodně uplatnila v literární tvorbě. Dodnes potěšila čtenáře bezmála dvěma desítkami románů, z nichž většina byla přeložena do více než 30 jazyků. Barbara Woodová nyní žije a tvoří v Riverside v Kalifornii.
Tři ze svých románů vydala pod pseudonymem Kathryn Harvey.
 Tento příběh se odehrává v Austrálii, kde se vydává Joana Druryová, aby objevila místo nazývané Karra Karra a aby vypátrala něco o svých předcích a rozluštila kletbu, která byla uvalena na její rodinu.
Joana se dostavá na farmu Hugha Westbrooka a zde začíná pátrání po tajemství Duhového hada. Není to však tak jednoduché ,  poněvadž jak se zdá, nikdo o místě Karra Karra, o kterém se dočetla Joana v deníku své matky, nic neví.
Joana se však nevzdává a rozesílá na spoustu úřadů po celé Austrálii dopisy a doufá, že se ji někdo ozve. Na ovčí farmě zůstane déle, než měla původně v plánu.
Autorka v této knize  popisuje krásy australské přírody,  život  lidí žijících na farmě i ve městě a zvyky domorodých kmenů.
Tento román se mi velice líbil a užila jsem si příběh, ve kterém nechyběla romantika, tajemství ani napětí.
Napište mi, jestli jste knihu četli, jak se vám líbila , nebo jestli jste od této autorky četli i některou z jejich dalších knih.Já mám od ní prečtenou i knihu Pod africkým sluncem, která se mi také moc líbila. A už teď vím, že určitě nezůstanu jen u těchto dvou knih.Přeji vám krásný večer a těším se na vaše komentáře :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.