středa 28. září 2016

Nové přírustky z knižního festivalu

 Jo jo, konečně jsem si našla chvilku, abych vám vyfotila nové obyvatele mé knihovničky. Je jich celkem 12, z toho je jedna kniha pro mou dceru a 1 notýsek.
Všechny knihy jsou v holandském jazyce, jen jedna malá roztomilá knížečka je v angličtině.
Tak tedy jdeme na to :-)

Tady tedy všechny mé krásky pohromadě


 Určitě všichni znáte knihu nebo film" Chlapec v pruhovaném pyžamu", kterou napsal John Boyne a já od něj koupila knížku spíše pro mládež a její originální název je :
"Noah Barleywater Runs Away".

 Další je kniha od Slovinského autora Borise Pahora a to " Necropolis".

Kniha" Questions About De ogen van Kronos (The Kronos Chronicles, #1)", je od autorky Marie Rutkoski a bude ji číst jak má dcera, tak i já :-)



 Nora Roberts a její (Three Sisters Island #2),

Sarah McCoy je autorkou knihy Pekařova dcera, kterou jsem také četla, a jelikož se mi velmi líbila, koupila jsem si její další knížku s názvem "The Mapmaker's Children ".

Hélène Serafia Haasse je nizozemská autorka a já se s ní seznámím prostřednictvím této knihy s nádhernou obálkou a názvem Fenrir.Zde v Nizozemí je to velice čtená autorka a já jsem na ni velice zvědavá.
 Poslední dobou mne zase o něco více chytlo vaření a pečení a odnesla jsem si s sebou domů tyto dvě nádherné kuchařky. Autorkami jsou Nicolette Loven
 a Eva Maria Nitsche.
 Kniha pro mou dceru od autorky Suzanne Collins, která napsala "Hunger Games".
Anglická knížečka s názvem" Four Little Witches" od T.J Perkins.

" Je vous écris du Vel d'Hiv" je kniha, kde jsou publikovány dopisy Židů z  Vélodrome d’hiver a protože mne kniha o malé Sáře" Klíč k minulosti" od autorky  Tatiany Rosnay opravdu zasáhla, musela jsem tuto sbirku dopisů mít.

No a jako poslední notes,  zápisník s motivem Da Vinciho kódu.


Tak a to je vše.Na všechny knihy se moc těším a mám z nich opravdu radost:-D
Budu se těšit na vaše komentáře a všem přeji krásný den :-)

6 komentářů:

  1. To je tedy zajimava nadilka :-D Koukam, ze cist v cizim jazyce se nejak moc rozmaha...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mne ani nic moc jineho nezbyva:-) Tady sezenu knihy v cestine jedine v univerzitni knihovne , ale sem tam se zasobuji, kdyz jedu do CR :-)

      Vymazat
  2. Parádní výběr! Líbí se mi, že vybíráš knihy ne tolik mediálně profláklé :-)A jinak takový veletrh a knihy bych si také nechala líbit :-)Měj krásný den:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Safienko dekuji :-)Ja si vybiram knihy podle nalady, dojmu z recenze a skoro vzdy mne na prvni pohled zaujme i obalka.A tyto knihy mne na tom festivalu mezi tolika tisici knihami necim pritahovaly, a tak sly proste se mnou:-)

      Vymazat
  3. Krásná nadílka, Jani :) Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.