pátek 21. října 2016

VLK

 
autor: Mo Hayder 

anotace  :  Zámožní manželé jsou drženi v zajetí v domě na odlehlém místě. Únosci si kladou stále bizarnější a více ponižující podmínky, ale k propuštění rukojmí se nemají. Nejspíše jim nejde o peníze. Tohle asi bude osobní msta…










Kdo je vlk,  co je vlk,je to vlk ? Tak tyto otázky se mi honily hlavou po celou dobu čtení, zatím posledního dílu série  Jack Caffery. Nečetla jsem sérii celou, ale vůbec to nevadí, protože po přečtených dílech Ptáčník, Unesená a Pečovatel jsem si ledacos domyslela, ale možná si dočtu i další díly. Knihu Ptáčník jsem četla jako první knihu od této autorky, ale ta nebyla zrovna podle mého gusta, na můj vkus dosti sadistické a nechutné.A tak jsem si řekla, že od této autorky už nic číst nebudu, ale pak jsem si přečetla anotaci ke knize Unesená a ta mne zaujala a kniha se mi moc líbila, a tak jsem spisovatelce dala ještě šanci a přečetla jsem si i další její knihy. 

 Ale teď už zpět k Vlkovi. Jestli máte rádi thrillery, plné  zvratů, při kterých si říkáte " Co se to zase děje ", tak toto čtení je dobrá volba. Na styl psaní Mo Hayder jsem si už zvykla z předešlých dílů, i na někdy opravdu drsné popisy vraždění, a tak jsem si říkala, že mne už autorka ničím nepřekvapí.Omyl ! Opak byl pravdou. V tomto díle, kde se opět setkáme s detektivem Jackem Cafferym, který se k celé zápletce dostane tak trochu náhodou, na vás čeká pěkná dávka napětí. Autorka měla skvělé vymyšlenou zápletku a ja se od knihy nemohla odtrhnout. Co mne na celém příběhu dostalo a překvapilo, byl závěr, a to nejen  to, jak dopadl celý únos, ale i zjištění velmi osobní a pro Jacka velmi citlivé záležitosti, po které pátrá už opravdu mnoho let.
Za  mně osobně bezva čtení, při kterém se nudit rozhodně nebudete.
Přeji všem krásný víkend a napište mi, jestli znáte tuto autorku a jestli jste od ní něco četli, popřípadě, která její kniha se vám líbila a která naopak nelíbila. Budu se těšit na vaše komentáře :-)

 

6 komentářů:

  1. Na autorku se chystám už poměrně dlouho, ale asi začnu se sérií pěkně od začátku. Zrovna na Vlka slyším dost chvály, tak doufám, že mě autorka zaujme natolik, že se dopracuji až k tomuto dílu. Nechutnosti a zvrácenosti mi v knihách nevadí, tak třeba mi to sedne :D
    Měj se krásně, Jani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani, pokud ti trochu drsnejsi popisy nevadi, tak urcite zkus :-)A zacit od zacatku je dobra volba :-)Krasny den preje Jana :-)

      Vymazat
  2. Autorku znám, četla jsem zatím dvě knihy... Ptáčníka a Pečovatele. A líbily se mi. Určitě bych chtěla v sérii pokračovat.
    Krásný víkend, Jani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sarko, tak pokud se ti libily tyto dve knihy, tak urcite pokracuj :-) Jak unesena, tak vlk se mi libily moc :-)Preji take krasny vikend :-)

      Vymazat
  3. Vůbec neznám, ale jako milovník thrillerů to musím napravit :) Super tip :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  4. Za pokus to urcite stoji :-)Krasny vikend Katy :-)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.