neděle 23. října 2016

Babiččin štrůdl

 

 Štrůdl s jablíčky je u nás doma velmi oblíbený. No a protože jsem o víkendu tuto dobrotu pekla, tak jsem vám to přímo i nafotila a podělím se s vámi i o recept, který mám od mé babičky. Ta si všelijaké recepty vystřihovala a nalepovala do sešitů, no a já jsem  od ní tyto sešity asi před 15-ti lety dostala.
Tento recept není složitý na přípravu a je opravdu moc dobrý :-)
Tak tady je :

   těsto :    300 g hl. mouky, 250 g tuku (já používám máslo ), 1 žloutek, v 1/8 l vody jednu lžici octa ,špetka soli.

Uhněteme těsto a necháme 1 hod. v ledničce. Mezitím si připravíme jablka na 2 záviny, na každý asi 400 g. Těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme pláty, které poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem , rozinkami, skořicí, můžeme přidat i ořechy. Záviny svineme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě ( já peču na 175°C)do zlatova.










Přeji dobrou chuť ! Pěkný nedělní večer přeje Jana :-)

10 komentářů:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.